Συχνές Ερωτήσεις   Αναζήτηση   Κατάλογος Μελών   Ομάδες Μελών   Εγγραφή   Προφίλ   Προσωπικά μηνύματα   Σύνδεση 

Γινόμαστε μέλη της GAMIAN και καλωσορίζουμε την Ευρώπη!

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    Bipolar.gr Αρχική σελίδα forum -> Επίσημες Ανακοινώσεις - Νέα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
malliaris
El Bipolar Presidente


Συμμετάσχουν: 27 Νοέ 06
Δημοσιεύσεις: 146
Τόπος: Αθήνα - Λονδίνο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 11, 2009 3:49 am    Θέμα δημοσίευσης: Γινόμαστε μέλη της GAMIAN και καλωσορίζουμε την Ευρώπη! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αγαπητοί φίλοι της μικρής ΕΔΟ,

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε την τιμή να παραβρεθούμε στο ετήσιο συνέδριο της GAMIAN που έλαβε μέρος στη Μάλτα κατόπιν πρόσκλησής τους.

Η μικρούλα ΕΔΟ έγινε πλέον μέλος της μαμάς GAMIAN (http://www.gamian.eu), η οποία είναι μία από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες οργανώσεων σαν τη ΕΔΟ (διπολικών και μη). Γνωρίσαμε άλλες παρεμφερείς οργανώσεις και είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε ως ένα μικρό βαθμό το έργο καθώς και το μελλοντικό πρόγραμμά μας. Είχαμε θερμή υποδοχή και κάναμε πολλούς νέους φίλους. Μπορέσαμε να αναφέρουμε και να γνωστοποιήσουμε μία σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας στο κομμάτι της ψυχικής υγείας, έχοντας στόχο του χρόνου να είμαστε σε θέση να κάνουμε μία πιο εκτενή έκθεση κατόπιν δημοψηφίσματος και έρευνας των μελών, φίλων και γενικότερα όλου του κοινού μας. Είχαμε τη τιμή να ακούσουμε επιστήμονες αλλά κυρίως ενδυναμωμένους ασθενείς που είχαν το σθένος να πάρουν το βήμα και να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους καθώς και για τη δουλειά τους στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Η GAMIAN δουλεύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπου εκεί πιστεύουμε μπορούμε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή επιρροή ώστε να συνδράμομε με τη σειρά μας στη βελτίωση του ψυχικού συστήματος υγείας στη χώρα μας. Η δουλειά που μπορεί να γίνει σε αυτό το επίπεδο μπορεί να πάρει χρόνια να φανεί αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Ευρώπη και ειδικά τα κράτη μέλη της που έχουν ένα πιο αναπτυγμένο σύστημα ψυχικής υγείας θα μπορέσουν να βοηθήσουν ή τουλάχιστον θα αρχίσουν να γίνονται ένα καλό παράδειγμα για τα Ελληνικά δεδομένα.

Η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες για να κάνει πολλά και σωστά καλά πράγματα καθώς έχει και πολλούς ικανούς και άξιους ανθρώπους όπου ήδη εργάζονται και αγωνίζονται κάτω από άσχημες εργασιακές συνθήκες. Θέλει υπομονή και επιμονή στο έργο όλων μας ώστε να αρχίσουμε να βλέπουμε καλές και λειτουργικές δομές ψυχική υγείας και πάνω από όλα θέλει σθένος και ελπίδα στις δυνάμεις και το μέλλον του κάθε ατόμου το οποίο πολλές φορές οι καταστάσεις το κάνουν να νοιώθει ανήμπορο και ανίκανο να τα βγάλει πέρα σε μία κοινωνία που δυστυχώς πολλές φορές ταΐζει απογοήτευση πολλούς που αγωνίζονται τίμια με τα μικρά σπαθάκια τους.

Εμείς ΕΔΟ μαζί μπορούμε και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα τα καταφέρουμε. Η γνώση της ασθένειας, το πείσμα, η υπομονή και η επιμονή καθώς και η πίστη για ένα καλύτερο μέλλον είναι βασικά χαρακτηριστικά κάθε καλού διπολικού ασθενή που έχει μάθει να αυτοδιαχειρίζεται την ασθένειά του. Μπορούμε σαν χώρα και σύνολο να μάθουμε πολλά από τα ανεβοκατεβάσματα και τον αγώνα επιβίωσης και ισορροπίας που κάθε μέρα δίνουν όλοι οι διπολικοί ασθενείς.

Σιγά, σιγά το έργο μας αναγνωρίζεται. Σύντομα θα σας ανακοινώσουμε και τη πρώτη επιστημονική παρουσία της ΕΔΟ σε Ελληνικό έδαφος καθώς και το έργο που εργαζόμαστε να φέρουμε στην Ελλάδα.

Αναμένατε στους διπολικούς σας δέκτες!

Σας αφιερώνουμε τον ύμνο της χαράς (Ode to joy) του καλού μας διπολικού Ludwig van Beethoven (http://www.mcmanweb.com/beethoven.html) και ύμνο της δυνατής μας Ευρώπης: http://is.gd/4S6t4

Διπολικά δικός σας,

Γιάννης Μάλλιαρης
_________________
Δρ. Γιάννης Μάλλιαρης, Ιδρυτής & Πρόεδρος της ΕΔΟ, Κλινικός Ψυχολόγος, Διδάκτωρ του Institute of Psychiatry, King's College London. http://www.drmalliaris.com


Έχει επεξεργασθεί από τον/την malliaris στις Δευ Ιαν 04, 2010 6:30 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
anna



Συμμετάσχουν: 29 Αύγ 07
Δημοσιεύσεις: 277

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Νοέ 11, 2009 6:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

συγχαρητηρια Γιαννη

πολλοι συγκινουμε αν σκεφτεις που ημασταν πριν 2 χρονια ......Πρεπει να εισαι πολυ υπερηφανος Smile
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    Bipolar.gr Αρχική σελίδα forum -> Επίσημες Ανακοινώσεις - Νέα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Copyright © 2007 - 2010 by Bipolar.gr: Ελληνικη Διπολικη Οργανωση (ΕΔΟ). Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος φόρουμ με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας της ΕΔΟ. Hellenic (Greek) by Alex Xenias.
Theme xand created by spleen.